Kayıtlar

Temmuz, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KÜÇÜK AĞAÇ'IN EĞİTİMİ (Forrest CARTER)

Resim
Küçük Ağaç ’ ın Eğitimi, 1927-1979 yılları arasında yaşamış Kızılderili yazar Forrest Carter ’ ın otobiyografik romanıdır. Carter, yaşam şartları sebebiyle yazarlığa ancak 45 yaşında  “merhaba ” diyebilmiş.  Küçük Ağaç'ın Eğitimi, insanın kendisiyle ve çevresiyle barışık yaşaması gerektiğini sevgi ve samimiyetle anlatan bir kitap.

YERYÜZÜNE DOKUN

Resim
T.C.McLuhan ’dan çevre, doğa ve dünya dostu olanlara seslenen bir kitap: Yeryüzüne Dokun. Kızılderililerin doğaya, insana, yaşama gösterdiği saygının gözler önüne serildiği bu kitapta Amerika ’nın keşfinden sonra oraya gidenlerle Kızılderililer arasında yaşananlara da yer verilmiş.

ÖLÜM SON DEĞİL (Ahmet DENİZ)

Resim
Her şeyin bittiği an mı; her şeyin başladığı an mı? “Görevimi tamamladım, artık gidiyorum.”  mu; “Görevimi gereği gibi yapıp yapmadığımı öğrenmeye geliyorum.” mu? Hayata veda etmek mi; farklı bir yaşama devam etmek mi? Ahmet Deniz “Ölüm Son Değil” adlı kitabında konuya İslami açıdan değinmiş.  Seçimlerinizin size huzur getirmesi dileğiyle…

DÖRTLÜKLER

Resim
Rubai: “Dörtlük” anlamına gelen, en tanınmışlarını Ömer Hayyam yazdığı için onunla özdeşleşen bir nazım biçimi. Ömer Hayyam: Kimilerine göre keyif adamı,  kimilerine göre ermiş bir din adamı. Sabahattin Eyüboğlu: Hem kitabın çevirisini yapan hem de çeşitli baskılara yazdığı önsözlerle bize Hayyam ve dörtlükleri hakkında bilgi veren akademisyen ve mütercim. Okur: Dörtlükleri okuyup gönlüne katan kişi.

BAB-I ESRAR (Ahmet ÜMİT)

Resim
Londra’dan Konya’ya bir iş seyahati. Günümüzden geçmişe belki de geçmişten günümüze bir seyir. Karen’den Kimya’ya geçiş. “Bab-ı Esrar”. Gizemli olaylarla birlikte “iç”e yapılan yolculuğu anlatan bir roman. Şems, Poyraz Efendi, Kimya üçgeninde sorulan sorular: “Kimim?”, “Nerdeyim?”, “Ne yapmak istiyorum?” Kendi cevaplarınızı bulabilmeniz ümidiyle…

ŞEMS-İ TEBRİZİ'NİN ÖĞRETİLERİ

Resim
Şems-i Tebrizi. Hakkında pek çok şey söylendi, yazıldı, çizildi. Hangisi doğru, hangisi o? “Bana bakan kişi, bende kendini görür.” diyen Şems’in “Makalat” adlı eseri Prof. Dr. Erkan Türkmen tarafından yeniden düzenlenerek “Şems-i Tebrizi’nin Öğretileri” adıyla okuyucuyla buluşturulmuş.

GÜLDESTE

Resim
Yüzyıllar öncesinden günümüze ulaşan bir halk ozanı. Yunus Emre. Aynı zamanda bir gönül eri, tasavvuf erbabı. Az sözle çok şey anlatan, gönüllere hitap edip ufukları genişleten bir dost. Kitabı hazırlayan Prof. Dr. Abdurrahman Güzel, Yunus Emre şiirlerini  “ Güldeste ” adlı kitapta toplayarak bize güllerden bir deste sunmuş.

BİLİM VE DİN (Bertrand RUSSELL)

Resim
1950 ’ de Nobel Edebiyat Ödülü alan Bertrand Russell ’ ın  “Bilim ve Din ” adlı kitabında kilisenin bilime ve bilim adamlarına bakış açısı irdelenmiş, yüzyıllar boyu süren çatışmanın sebepleri farklı boyutlarıyla ele alınarak okuyucuya sunulmuş. Kitap,  “Çatışmanın Temelleri, Evrim, Ruh ve Beden, Bilim ve Ahlak... ” gibi toplam on bölümden oluşuyor. Her bölümde konunun farklı bir boyutu ele alınmış.

KORKUDAN KORKMAK (Aziz NESİN)

Resim
Nelerden korkarsınız? Yükseklik, yalnızlık, karanlık, örümcek, uçağa binmek... Peki hiç düşündünüz mü korkudan korkmak nedir, yaşantımızı nasıl etkiler? Aziz Nesin  “Korkudan Korkmak ” adlı kitabında bu sorunun cevabını arıyor ve pek çok şeyi sorguluyor. Ülkemiz için sorumluluklarımızı yerine getiriyor muyuz; iyi birer vatandaş olmak, çocuklarımızı topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek için gerekenleri yapıyor muyuz ya da en azından bu yolda gayret gösteriyor muyuz? 

ÇOCUKLARDAN HARRY POTTER'A MEKTUPLAR

Resim
  Harry Potter... Neredeyse tüm dünyada tanınan ve sevilen bir kahraman! Onu ve hikayesini bu kadar önemli kılan; ç ocukları, gençleri, hatta yetişkinleri etkileyen özellikleri neydi?  Olağanüstü güçleri mi cesareti, samimiyeti mi? Soruların cevabını Bill Adler'in hazırladığı bu kitapta bulabilirsiniz.  

BLOG ÇAĞI (Ceyda AYDEDE)

Resim
İletişimin arttığı, bilginin, beğeninin kolaylıkla ve hızla paylaşıldığı bir çağdayız. Günümüzde bu paylaşımın en yoğun yaşandığı yerlerden biri de bloglar. Fotoğraf, yemek, kitap, moda... blogları. Peki blogların şirket düzeyinde kullanımı nasıl gerçekleşir, bireysel olarak şirket çalışanlarının oluşturduğu blogların kurum için avantaj ya da dezavantajları nelerdir? Tüm bu soruların ve daha fazlasının cevabını bulabileceğiniz bir kitap:  “ Blog Çağı”