Kayıtlar

Kasım, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

vladimir volegov kimdir?

Resim
Vladimir Volegov kimdir?  Yazar, sporcu, müzisyen, ressam, aktör.

açlık oyunları - suzanne collins

Resim
“Açlık Oyunları ”  Özellikle pek çok genç tarafından beğenilen, filmi çekilen bir kitap serisi. Bazı anne ve babaların  “ fantastik edebiyat ”a karşı olmaları ve  “ Saçma sapan hikayeler, şimdiki gençler bu tür kitaplarda ne buluyor? Çocuğumun bu tür kitapları okumasını istemiyorum. ” demelerine rağmen gençler arasında okunan ve beğenilen kitaplardan.

MARTI (Richard BACH)

Resim
Bir yazar: Richard Bach Bir kitap: Martı Bir martı: Jonathan Livingston Hayaller gerçek olur mu? Düşler kapılarını dünyaya nasıl açar? Kanatlarını açıp yükselmek... Nereye kadar? Yaşamın amacı neden herkese göre farklıdır? Ya sizin amacınız? Dünyanın ortasında mı hayallerin kıyısında mı yer alır?

DÜŞ SOKAĞI ÇOCUKLARI (Dinçer SEZGİN)

Resim
Sımsıcak bir öykü.  Sevgi, yardımseverlik, dostluk. Birlikte olabilmenin, omuz omuza verebilmenin önemi. Yargılamadan, incitmeden.  Sevgiyle.   Çünkü  düşler, sevgiyle gerçekleşir. Dinçer Sezgin Düş Sokağı Çocukları

DİKKAT EKSİKLİĞİ HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU

Resim
DEHB (Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu) günümüzde çok duyduğumuz,  “Çocuktur, yaramazdır, büyüyünce geçer. ” diyerek önemsemediğimiz; ancak küçük yaşlarda, problemler büyümeden tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık. Prof.  Dr. Eyüp Sabri Ercan  yaşadığı, gördüğü, gözlemlediği olayları bu kitapta aktarmış.  Prof. Dr. Cahide Aydın ’ın da katkıda bulunduğu kitapta ele alınan  örnekler ülkemizden. DEHB ile ilgili olarak aklınıza takılan  “tüm ” soruların yanıtını bu kitapta bulabilirsiniz. Anne, baba, ve eğitimciler için yararlı bir kaynak.

çocuğum da kitap okusun

Resim
“ Çocuğumun kitap okuması için ne yapabilirim? ”  Pek çoğumuzun sorduğu ve pek çok yanıtı olan bir soru.

çocuğum kitap okumuyor

Resim
Çocuğumuz kitap okumaktan sıkılıyor hatta okumak istemiyor olabilir. Cep telefonu, bilgisayar gibi teknolojik ürünlerin ön plana çıktığı, hız ve koşuşturmanın egemen olduğu, etraftaki uyaranların arttığı günümüzde bir çocuktan oturup kitap okumasını  “ beklemek ”  biraz haksızlık olur herhalde. Peki bu konuda ne yapabilir, okuma yolculuğunda çocuğumuza nasıl destek olabiliriz? 

çocuk kütüphaneleri

Resim
Kasım ayı İkinci pazartesi Dünya Çocuk Kitapları Haftası

satır arası

Resim
Çocuk edebiyatı ve kitapları hakkında ne dediler?

kitaplığım

Resim
Günde 5 dakika ile okumaya başladıysanız ya da ne okusam kararsızlığından kurtulup kitaplarınızı seçtiyseniz, siz de  “kitap okuyanlar kervanı ”na katıldınız demektir. Artık size bir de “kitaplık ” lazım. Başlangıç için kendi hayal gücünüzü kullanıp evinizdeki malzemelerden ya da kolaylıkla elde  edebileceğiniz materyallerden hazırlayacağınız kitaplıklar işinizi rahatlıkla görecektir. Peki birkaç fikre ne dersiniz?

okumak yetenek işidir

Resim
Okumak yetenek midir alışkanlık mı? Kitap okumaya mutlaka çocuklukta mı başlamak gerekir yoksa herhangi bir zamanda gösterilecek kararlılık akışı tersine çevirmeyi sağlar mı? Zorunluluktan mı okuyoruz okumayı sevdiğimiz için mi? Sorular, sorular... Ya cevaplar? Galiba herkesin cevabı kendinde saklı!