Arzu Eylül Yalçınkaya ’nın editörlüğünü üstlendiği ve Cemalnur Sargut ile tasavvuf üzerine yaptığı sohbetlerden oluşan bir kitap: Sohbetler. “Sohbetimizin temel konusu ‘tasavvufun mahiyeti ’ ve ‘tasavvufun Kur ’an ve sünnetteki temelleri ’dir. Bu çerçevede, okuyucularımız hem tasavvufi kavramların Kur ’an ve sünnetteki kökenlerini öğrenmiş olacak hem de aynı zamanda bu kavramları hayatımıza nasıl uygulayabileceğimizin cevabını görmüş olacaklardır. (Arzu Eylül Yalçınkaya) ”
Arkeoloji: Kazı bilimi. Çağlar öncesinden günümüze ulaşan kent. Geçmişin gücü, dinginliği, ruhu. Binlerce yıl öncesinden gelen sese kulak vermek... Tarihin canlanması, gözler önüne serilmesi... Mısır, Tutankamon, Howard Carter. Christian Jacq, Tutankamon Olayı.
Sayılarla aranız nasıl? Peki ya matematikle? John Allen Paulos “Herkes İçin Matematik ” adlı kitabında insanların rakamlarla, sayısal verilerle nasıl kandırılabileceğine, istatistiklerin her şey demek olmadığına dikkat çekiyor. İlginç örnekler ve hoş bir anlatımla.
Bilgiye kolaylıkla ulaşabildiğimiz bir çağda ulaştığımız bilgilerin hepsi doğru mu? Anlatılanlar doğru bir biçimde bize iletiliyor mu? İletişim çağındayız; ama anlaşabiliyor muyuz? Dilimiz anlaşmamız için elverişli mi yoksa onu elverişsiz hale biz mi getiriyoruz? Okumadan, yazmadan, düşünmeden sadece konuşarak dilimizi ve anlayışımızı geliştirebilir miyiz? Türkçe “Off ”, Feyza Hepçilingirler .
“Gide’in 1919’da yayınlanan Pastoral Senfoni’si yazarın yaşamından trajik bir kesittir. Yalnız gözün körlüğü değil, sevgiyi, kötülüğü fark etmeyen ruh körlüğü de vardır. Hiç kuşku yok, yazar burada ruh dünyasının ve dünya görüşünün en ince ayrıntılarını sunmuştur. (Önsöz)”
Aşk. Sevgi. Aile. İnsan aşkı nasıl tanır; aşkın sevgiden farkı var mıdır? Kurulu bir düzen, aile büyük bir aşkın neresindedir? İnsan pek çok kişiye aşık olabilir mi yoksa sevdiği insan çoktur da aşık olduğu bir tane midir? Vadideki Zambak. Balzac.
Kararsızlık, ilişkiler, yanlış seçimler, iç çatışmalar... Psikoterapi seansları, hasta-doktor ilişkisi. Yalanlar nerede bitiyor, gerçek nerede başlıyor? Tedavi kapısı nasıl aralanıyor? Hepsi ve daha fazlası psikiyatrist, psikoterapist, yazar ve eğitimci Irvin Yalom ’un kaleminden: “Divan ”
Günlük yaşamın koşuşturması içinde, yüreğimizin sesini duymak için zaman ayırabiliyor muyuz? Yoksa bu ses büyük kalabalıkların ya da gürültülerin içinde kaybolup gidiyor mu? Yüreğimizin sesine kulak vermezsek ne olur? Onu duymadığımız için tamamen susar mı, ihtiyacımız olduğunda yardımımıza koşar mı? Susanna Tamaro ’dan “Yüreğinin Götürdüğü Yere Git ”