Kayıtlar

Haziran, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

MARAKEŞ'İN MASALCISI (Joydeep Roy-Bhattacharya)

Resim
“Marakeş, çöle açılan kapı… Cemâ-ül Fenâ, sonsuzluk meydanı… Her şey bir gece meydanda esrarengiz bir çiftin görülmesiyle başlar.” Bir ülke: Fas Bir şehir: Marakeş Bir meydan: Cemâ-ül Fenâ Bir kitap: Marakeş’in Masalcısı Doğu’nun mistik havasını içeren esrarengiz bir hikâye.

YENİDEN YAPILANMAK (Yaşar Nuri ÖZTÜRK)

Resim
Dinde reform olur mu? “yeniden yapılanma” ne anlama gelir? “örf”ün dindeki yeri nedir?.....   sorularının cevaplarını,  “Çağdışı ve Kur’andışı”, “Hak Yolcusuna Cevaplar”, “Yeniden Yapılanmanın Karakteri”, “Hukuk Devleti ve İnsan Hakları” başlıkları altında bulabilirsiniz. Yaşar Nuri Öztürk, “Yeniden Yapılanmak – Kur’an’a Dönüş”        

MEVLANA'DAN HAYAT DERSLERİ

Resim
Mevlana’nın Mesnevi’sinde yer alan söz ve hikayelerden oluşan derlemeyi hazırlayan, Ender Haluk Derince. Öğrenci tavsiyesiyle okuduğum, ortaokuldan itibaren her yaş grubuna hitap edebilecek güzel bir kitap.

KİMYA HATUN (Saide KUDS)

Resim
“Saide Kuds, 1951 yılında Tahran’da edebi bir ailenin içerisine doğmuştur. 1973’te Tahran Üniversitesi Politik Coğrafya Bölümünden mezun olmuştur. Bir diplomatla evli olan yazar iki çocuk annesidir. ‘Mevlana Celaleddin – i Rumi’nin Hareminden… Kimya Hatun’ yazarın ilk romanıdır. Yazar, yayımlandığı tarihte İran’da büyük ilgi gören ve uzun süre en çok satanlar listesinde bulunan bu ilk romanıyla, İran’ın en prestijli ödüllerinden olan 2006 Parvin Etesami Edebiyat Ödülü’nü almıştır.” “Gülabdere’nin o uzun kış gecelerinde bizlere ninni yerine Mesnevi okumayı tercih eden sevgili anneme… - Saide KUDS” Düşünün ki bir anne çocuklarına “Mesnevi” okuyor. Çocukluğunda “Mesnevi” ile tanışan ve bu hamurla yoğrulduğunu düşündüğüm bir yazarın Kimya Hatun hakkındaki kitabı. Büyük beklentilerle elime aldığım, bitirdiğimde hüsrana uğramadığım; ancak beklentilerime pek de karşılık bulamadığım bir kitap. Neden mi?