Kayıtlar

Ekim, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KÜÇÜK ŞEYLER (Üstün DÖKMEN)

Resim
“ Hayat bir andır, o da bu andır. ” Belki de bu ânı fark ettiğimiz ölçüde yaşamımız anlam kazanır. Psikolog, yazar Üstün Dökmen  “Küçük Şeyler ” adlı kitabında rollerimizin tutsağı olmadan yaşamdan keyif almanın, ona anlam katmanın yollarını gösteriyor.  “Bir süredir televizyonda ‘Küçük Şeyler’ adlı bir program yapıyorum. Elinizdeki kitap, bu programdaki bazı konuların genişletilmesiyle ve yeni konuların eklenmesiyle oluştu. Kitabın çerçevesi, insan ilişkileri, iletişim hataları, yaşama sevinci, çocuklarla iletişim, eşlerle iletişim, rollerimiz, kadın-erkek eşitliği…”

KİŞİLİK-TÜMÜYLE İNSAN OLABİLME SANATI (Leo BUSCAGLIA)

Resim
Yaşam hakkında bilip de göz ardı ettiklerimiz, Hayatın karmaşası içinde görmeden geçtiklerimiz, fark etmeden geride bıraktıklarımız, Zamanı değerlendirmek, sevgiye kucak açmak... Leo Buscaglia Tümüyle İnsan Olabilme Sanatı

SONSUZU PAYLAŞANLAR (Suna TANALTAY)

Resim
Resim, şiir, tiyatro, müzik... Renkler, sözcükler, notalar... Sonsuza açılan kapıda yüreği sevgi dolu bir insan: Suna Tanaltay. Paylaşmak, mutlu olmak, sevgiyle buluşmak için;  “Sonsuzu Paylaşanlar ”

EDEBİYAT MUTLULUKTUR (Zülfü LİVANELİ)

Resim
Ne okumalı? Deneme, Çeviri, Anılar... Roman Kaç Sayfa Olmalı? Edebiyat ve Oyun, Edebiyat ve Diğer Sanat Dalları... Zülfü Livaneli ’den sanat, edebiyat, kitap üzerine denemeler. Edebiyat Mutluluktur

DENEMELER (MONTAIGNE)

Resim
“Kendimizi Tanımak ”,  “Aşk Üstüne ”,  “Dırdırcılar ”,  “Mutluluk ”, “Yaşayan Ölüler ”,  “Kitapların Değeri ”,  “Yaşamak Sanatı ”... Tekrar tekrar okumak, düşünmek için. Montaigne. Denemeler.

KUT HAN (Gürhan TÜMER)

Resim
“Bir varmış bir yokmuş... ” “Kut Han ” adlı masalda  Kut-Han, Kutsu-Han ve Kutçuk-Han ’ın başından geçen maceralar anlatılıyor. Gürhan Tümer ’den tüm  masal sevenlere.

BEŞİNCİ DAĞ (Paulo COELHO)

Resim
Beşinci Dağ İlyas Peygamber ’in romanlaştırılmış öyküsü. Seçimlerimiz kaderimizi, kaderimiz seçimlerimizi nasıl etkiliyor? Umut, inanç, yaşam amacı. Bunlar hayata nasıl bir anlam katıyor? Kuşku, kararsızlık anları yaşamımızı nasıl etkiliyor? Hepsi ve daha fazlası.

satır arası

Resim
Kitaplar konusundaki tercihleriniz nelerdir? Bir kitabı okumanız için kitabın ne gibi özelliklere sahip olması gerekir? Sizin için önemli olan konu mudur yoksa üslup mu? Peki kitaplar hakkında yazarlarımız, ünlülerimiz neler düşünüyor?

SERGÜZEŞT (Samipaşazâde Sezai)

Resim
“Sergüzeşt, Samipaşazâde Sezai’nin ele aldığı esaret konusu itibariyle önem taşıyan bir romanıdır. İlk kez 1885 yılında yayımlanan eser, Sultan II. Abdülhamid dönemi şartları içinde tutsaklık gibi tehlikeli bir konuyu işlediği için yasaklanır ve yazarı da göz hapsinde tutulur. Sezai Bey, 1901 yılında Paris’e kaçar. (Bu Roman Hakkında)”

GÖZYAŞINDAN GÜLMECEYE

Resim
Bir mizah ustası: Aziz Nesin “ Ben bir simyacıyım, gözyaşlarımı gülmeceye çevirerek dünyaya sundum .” Alpay Kabacalı ’ nın hazırladığı bir kitap: Gözyaşından Gülmeceye Aziz Nesin. Hikayeleri, denemeleri, şiirleri...; topluma, insana, yaşama... bakışı. Kendi yazdıkları, hakkında yazılanlar... Gülmek mi ağlamak mı; ya da ağlarken gülmek, gülerken ağlamak mı?

KIRDIĞIMIZ OYUNCAKLAR (Sunay AKIN)

Resim
Çocuk ve oyuncak. Çocuk ve hayaller. Çocuk ve sevgi. Çocukluk düşlerimiz midir oyunlarımıza neşe katan yoksa umut dolu gülüşlerimiz mi? Peki her çocuk oyunla, oyuncakla mı büyür yoksa çoktan büyüklerin dünyasına katılmak zorunda mı kalmıştır istemeye istemeye? Kırdığımız oyuncaklar belki de kırdığımız kalplere dönüşür ilerde? İstanbul Oyuncak Müzesi ’nin kurucusu şair, yazar Sunay Akın ’dan  “ Kırdığımız Oyuncaklar ”