sebze yemeklerinden hoşaflara
Bir önceki pazar günü Tuğrul Şavkay'ın hazırlamış olduğu yemek kitabını tanıtmaya başlamıştım. Başlamıştım diyorum; çünkü bugün aynı kitaptan üçüncü yazım sizlerle buluşuyor. Sebze yemeklerinden hoşaflara kadar farklı yemek türlerinin püf noktalarıyla devam ediyorum bugün de. Benim kitapla ilgili üçüncü ve sonuncu yazım; ama kitapta onlarca yemek tarifi ve ilginç bilgi sizi bekliyor. Bakır ajurlu kapaklı sahan Osmanlı tombak taşlı Kitaptan sadece bir tarif seçtim yine. O da "Sütlü Aş". Bugün kullandığımız adıyla "Sütlaç". Bunun dışında yine aşağıdaki fotoğraflara tıklayarak "Lezzet" dergisinde yer alan tariflere ulaşabilirsiniz. Önce diğer iki yazıma bakmak isterseniz, " Osmanlı Mutfağı " " çorbadan hamur işine " Sebze Yemekleri “İklim, Anadolu’da sebze yetiştiriciliği için yeterince ılımandır. Ayrıca, geleneksel olarak yetiştirilen sayısız sebze vardır. Birçok sebze de, örneğin İran üzerinden bize gelen