Yılbaşı yaklaşırken konumuz: “makyaj” Yeni yılı farklı bir şekilde karşılamak isteyen ve “makyaj da bir sanattır” diyen hanımlara ilginç göz makyajı önerileri Hem de “kitap pınarım”da Makyaj ve edebiyat bir araya gelebilir mi? Gelirse nasıl olur? Tal Peleg ’le kitap ve masallardan seçmeler
“ Gelecek bilinebilir mi? Geleceğimizi niçin merak ederiz? ” sorularından yola çıkılarak hazırlanan ve - eğer ilgi duyuyorsanız - bu konular hakkında öğrenmek istediğiniz pek çok soruya yanıt veren bir kitap: Kehanetler ve Kâhinler. Elvan Öğüt ve Gündüz Öğüt ’ün birlikte hazırladıkları kitapta daha başka neler var derseniz işte birkaç başlık: Kehanete Duyulan İlginin Temeli, Anadolu ’daki Kehanet Merkezleri, Nostradamus, Önümüzdeki Yılların Çehresi...
Zenginleşmek için gerekli şartlar nelerdir? Bilgi, çalışma, şans, güç, ün, kararlılık, düşünce... Napoleon Hill “ Düşünün ve Zenginleşin ” kitabında bize yaşam hakkında ipuçları veriyor. Hem maddi hem manevi anlamda zenginleşmenin yol haritası: İnanç, Arzu, Hayal Gücü, Planlama, Sabır... kitabın bölümlerinden bazıları. Haritaya bakarak kendi yolunuzu bulmanız için.
Bir önceki yazımda “ yılbaşı yaklaşırken ” demiş, kitapsever tanıdıklarınıza alabileceğiniz ya da hazırlayabileceğiniz yeni yıl hediyelerinden söz etmeye başlamıştım. Bugün de kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Yılbaşı yaklaşırken pek çok kişi hediye alışverişine başladı. Daha önce de belirttiğim gibi kitapsever yakınlarınıza illa ki kitap almak zorunda değilsiniz. Kitaplarla ilgili çeşitli aksesuarlar, dekorasyon ya da mutfak ürünleri, giysiler vs. sevdiklerinizin hoşuna gidecektir. “ açlık oyunları ” ve “ küçük prens ” yazılarımda bunlara örnekler vermiştim. Bugün de yılbaşı için farklı seçeneklerle devam edelim. Hediyeliklerin pek çoğuna internet ortamından rahatlıkla ulaşabilir ya da önerilerden ilham alarak kendiniz de farklı bir şeyler hazırlayabilirsiniz. Hepinize şimdiden güzel bir yıl dilerim.
“kitap pınarım”da daha önce de yer alan bir kitap: “ KüçükPrens ” Bugün aynı kitabı daha geniş bir yelpazeden ele alacağız. Tıpkı “ Açlık Oyunları ”nda olduğu gibi.
Klasik nedir? Klasikler nasıl değerlendirilir? Klasik eser kişiye göre değişir mi ? Klasikleri niçin okumalı? Italo Calvino “Eğilim olarak her tür kitabı okurum; üstelik profesyonel uğraşlarım arasında editörlük okumaları da var. Ama doğrudan işimle ilgili olmayan okumalara, hoşuma giden, şiirsel özü zengin, gerçek esin kaynağı olduklarına inandığım yazarlara olabildiğince daha çok zaman ayırmaya çalışırım. (Sunuş – Italo Calvino)”