Kayıtlar

Şubat, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

FOTOĞRAF SANATI (John HEDGECOE)

Resim
Yaşamımızda herhangi bir anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekeriz. Kimimiz hobi olarak ilgilenir fotoğrafla, kimimiz profesyonellik yolunda hızla ilerler. John Hedgecoe  “Her Yönüyle Fotoğraf Sanatı ” adlı kitabında hem amatör olanlara hem de profesyonel olmak isteyenlere sesleniyor. Kitapta yer alan ipuçları, farklı konulardaki proje çalışmaları, anlatılanları destekleyen 400 ’ü renkli 500 ’den fazla resim tüm fotoğraf sevenlere hitap ediyor. Daha iyi, daha kaliteli fotoğraflar için.

TEMEL DANS EĞİTİMİ (Gürbüz AKTAŞ)

Resim
Gürbüz Aktaş , dans hakkında çeşitli çalışma ve araştırmalar yapmış, konusunda uzman bir isim.  “Temel Dans Eğitimi”  adlı eseri dört bölümden oluşuyor.  “Dans ’ın Tarihsel Gelişimi, Dansın Ana Malzemesi İnsan Vücudunu Tanıma, Temel Dans Eğitimine Giriş, Örnek Çalışma Programı ” Tüm bu ana başlıklar, alt başlık ve çizimlerle desteklenerek okurların beğenisine sunulmuş.

JAPON KÜLTÜRÜ (Bozkurt GÜVENÇ)

Resim
Japonya. Kültürü, sanatı, yazısı ile pek çok kişinin ilgisini çeken bir ülke. Bozkurt Güvenç,  “Japon Kültürü ” adlı kitabında ülkenin tüm bu özelliklerini ayrıntılı biçimde ele almış.  “Japon Töresi, Sanatlar Çevresi, Eğitim Süreci, Japonluk Duygusu ” bölüm başlıklarından yalnızca birkaçı. Kitabı okuduktan sonra Japonya yolculuğu için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Gizemli bir ülke sizi çağırıyor.  

HAZİRAN'DA BAHAR (Recai ŞEYHOĞLU)

Resim
“Bir cumartesi başladık yolculuğumuza, 40 kişiydik.” Haziran’da Bahar Sıcak, samimi bir anlatımla,  Recai Şeyhoğlu. Polonya gezi notları. 

BAŞAK VE ASMA

Resim
Her şehrin ayrı bir şarkısı vardır, duyabilene...; her şehrin ayrı bir resmi vardır, görebilene...; her şehrin ayrı bir hikayesi vardır, okuyabilene... Bir şehir: Ankara Bir kitap:  Başak ve Asma İki şair: Abdülkadir Paksoy ve Ümit Sarıaslan

TEK SES İÇİN (Susanna TAMARO)

Resim
Susanna Tamaro;   aile bağları,   anne çocuk ilişkileri, çocuk istismarı gibi konulara değindiği,  kimi zaman hüzünlü kimi zaman acı dolu  öykülerinde okuyucuyu bambaşka yerlere götürüyor.  Özellikle duyarlı, hassas kişilerin yaşamda ne denli incinebilecekleri ve ne kadar kırılgan oldukları, olaylardan ne denli etkilendiklerinin  anlatıldığı tüm bu hikayeler  “Tek Ses İçin” adlı kitabıyla bizlere ulaşıyor. 

YÜRÜME (Oruç ARUOBA)

Resim
En iyi yol hangisidir? Henüz yürünmemiş olan, önümüzde uzanan mı? Yeniliklere, umutlara doğru giden; belki de bizi daha da geliştirip ileriye taşıyacak olan. Belki de en iyi yol geride bıraktığımız, tamamladığımız yoldur ; bizi bugüne getirmiş, deneyim kazandırmış, olgunlaşmamıza yardımcı olmuş. Âşık Veysel ne demiş yol hakkında:  “Uzun ince bir yoldayım / Gidiyorum gündüz gece ” Peki Oruç Aruoba ne demiş:  “ Kendi yolunu bulamayan, bütün yolları boşuna yürür. ” Ya siz? Siz ne diyorsunuz yol hakkında:.....

HER GÜN BİRAZ DAHA YAKIN (Irvin YALOM)

Resim
Bir insana yakınlaştıkça aslında on dan uzaklaşır mıyız; bilmediğimiz, olumsuz yönlerini keşfettikçe ya da tanımadığımız yüzünü gördükçe? Belki de uzaklaştıkça yakınlaşırız; onsuz yapamayacağımızı anlayınca ya da onu hatalarıyla kabul ettiğimizi fark edince? Irvin Yalom:  Her Gün Biraz Daha Yakın

MUHTEŞEM TASARIM (Taşkın TUNA)

Resim
Sözün bittiği yer. İlimle başlayıp aşkla devam eden bir kavrayış.  Taşkın Tuna ’dan  “Muhteşem Tasarım ”

DEHANIN EL KİTABI (Tony BUZAN - Raymond KEANE)

Resim
Dâh iler, dehalarını neye borçludur? A) Doğal yeteneklerine B) Bulundukları çevreye C) Çok çalışmalarına D) Olumlu tutumlarına E)  Hepsi ve daha fazlasına Tony Buzan ve Raymond Keane  “Dehanın El Kitabı ” adlı kitapta sanat, bilim gibi alanlarda isim yapmış pek çok kişinin hayatlarını inceleyerek bu soruya yanıt arıyorlar.  Tanınmış kişilerin yaşamlarına dair ilginç bilgiler sizi bekliyor.