REİKİ (Walter LÜBECK)

Reiki nedir? Sadece günümüzde popüler olan bir şifa tekniği mi?
Kitabın orijinal adı “Reiki, Weg des Herzens” (Reiki, Kalbin Yolu).
Walter Lübeck bir Reiki master olarak “Reiki, Kalbin Yolu”nda, Reikinin tarihçesinden, işlevlerinden, sağlığa etkilerinden, ustalardan ... kısacası konuyla ilgili aklınıza gelebilecek her şeyden bahsetmiş. 

“Bu kitapta açıklanan fikirlerin, benim Reiki eğitmeni olarak 7 yıllık pratiğim, yoğun araştırmalarım, 3500 Reiki seansı ve yaşamla ilgili verdiğim öğütlerden ortaya çıktığını belirtmek isterim. Fakat pek tabii olarak bunlar ‘son gerçekler’ değildir ve olmamalıdır.”

                                         * * * * *

“Tek yanlı olmak durgunluğu getirir ve gelişmeye mani olur.”

                                         * * * * *

“Reiki, eğer uygun bir beslenme ile takviye edilirse vücuttan, yoğun bir şekilde, derin organik bir yenilenme süreci başlatabilecek olan toksin atma işlevine de yardımcı oluyor.”

                       * * * * *

“Reiki, Yoga, Meditasyon metotları ve diğer teknikler her insana yaşaması için yardımcı oluyorlar; ama onlar yaşamın yerine geçemezler.”

                       * * * * *

“Bildiğimiz, elimizde bir krokisi olan yoldan gitmek, bilmediğimiz bir yolda yürümekten daha kolaydır.”

                                         * * * * *

“Reiki sisteminde üç önemli enerji çeşidi bulunur: Hakikat, sevgi ve özgürlük.”

                                         * * * * *

“Reiki eğitiminin başlıca unsurları şunlardır: Meditasyon, enerji algılaması için gerekli egzersizler, 5 yaşam kuralıyla ilgili öğretiler ve onun çok saygı duyduğu Meiji Tenno’dan aldığı spritüel söylemler.”

                                         * * * * *

“Reiki sadece ahenkli çalışmayan bölgeler tarafından alınıyor ve oralarda etkisini gösteriyor. Tamamen sağlıklı dokular üzerinde Reiki’nin bir etkisi olamaz.”

                                         * * * * *

“80’li yılların başında Brigitte Müller sayesinde Reiki Avrupa’ya geldi ve o zamandan beri hızla yayıldı.”

                                         * * * * *
“Tek başına bir seans sırasında uygulayıcı ve uygulanan üzerinde meydana gelen enerji algılaması öyle etkilidir ki enerji üzerine yazılı kitap dolusu bilgiler bunun yanında sönük kalır.”

               * * * * *

“Dedikodu Reiki ortamında da var. Oradaki havaya, ortama dikkat et, kendini dinle, sadece kafana değil, karnına da kendini iyi hissedip hissetmediğini sor.”



                                         * * * * *

“Geleneksel sembol, mantra ve tören, eğitime sahip bir ustadan alındığı zaman, boşa giden bir uyumlamadan söz edilemez.”

                                         * * * * *

“Sen dengesizlikleri kendi dışında aradığın ve onları kendi içinde görmek istemediğin müddetçe, bunu, sana ait olan spritüel enerji ile dışarıda yaratacaksın. Eski spiritüalizm kuralına göre ‘içerde neyse dışarıda odur.’ İçinde çözülmemiş dengesizlikler biriktirirsen, dışında o kadar kötü şeyle karşılaşırsın”




                                         * * * * *

“Kendi içindeki her açığını tanıdıkça ve onu bilinçli olarak kabullendikçe kızgınlığın ve öfken azalacaktır. Sinirlilik bir meşru müdafaadır.”

                                         * * * * *

“Üst benliğin ve içindeki çocukla bağlantını ciddiye al. Biri senin için şimdiye kadar sahip olduğun en iyi öğretmen, diğeri ise en iyi oyun arkadaşı ve dosttur.”

                                         * * * * *

“Sahip olduğun bütün yeteneklerinle değiştirebileceğin bir tek insan var, o da sensin!”

                                         * * * * *

“Kendi iç dünyanı da aynı oranda değiştirmeden, dışındaki dünyayı değiştirmek istediğin müddetçe, aydınlığa çıkan gerçek gelişmeyi engellersin.”

                                         * * * * *

“Hangi ustaya gitmek istediğini düşün. Bu soru oldukça önemli. Ona duygusal anlamda yakın olman ve güvenmen lazım. Sağlam bir güven ortamı olmadan o seni eğitemez.”

                                         * * * * *

“Bir insanın öğrenmek zorunda olduğu şeylerin, herkes için aynı olduğuna inanıyorum. Sadece bunu öğrenmek için gerekli yöntem ve zamanı, herkes kendisi ayarlıyor.”

                                         * * * * *

“Bir Reiki ustasının öğrencilerine yardımcı olma zorunluluğu yoktur. O sadece doğru düşünme, hissetme, algılama, karar verme ve davranma yolunu gösterir.”
                                    ▬     ▬    ▬

Bu Haftaki Tercihleriniz

BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ (Faruk Nafiz ÇAMLIBEL)

ADSIZ ÜLKE (Alain-FOURNİER)

KAPLUMBAĞA TERBİYECİSİ (Emre CANER)

DEDE KORKUT HİKAYELERİ

ELA GÖZLÜ PARS CELİLE (Osman BALCIGİL)