KEHANETLER VE KAHİNLER

Gelecek bilinebilir mi? Geleceğimizi niçin merak ederiz? sorularından yola çıkılarak hazırlanan ve - eğer ilgi duyuyorsanız - bu konular hakkında öğrenmek istediğiniz pek çok soruya yanıt veren bir kitap: Kehanetler ve Kâhinler.
Elvan Öğüt ve Gündüz Öğüt’ün birlikte hazırladıkları kitapta daha başka neler var derseniz işte birkaç başlık: Kehanete Duyulan İlginin Temeli, Anadolu’daki Kehanet Merkezleri, Nostradamus, Önümüzdeki Yılların Çehresi...

“Geleceğin oluşmasında insanların şimdideki düşüncelerinin eylemlerinin, yürüyüş tempolarının ve seçimlerinin çok önemli bir rol oynadığı artık bilinen bir gerçek.”

                                               * * * * *

“Kâhin sözcüğünün anlamı, gaipten haber veren ve Tanrı habercisidir. Burada kullanılan gaipten haber alma, ütopik bir mekandan alınan hayal ürünü bilgiler değildir. ‘Gaip’in kelime anlamı, göz önünde bulunmayan, nerede olduğu bilinmeyen veya görünmeyen âlemdir. Buradaki görünmezlik beş duyu ile algılanamayan anlamındadır.”


                                               * * * * *

“Aslında bizler geleceği merak etmiyoruz. Merak ettiğimiz, meydana getirilen sebeplerin karşımıza çıkaracağı sonuçlardır veya attığımız adımların bizi getireceği noktadır.”

                                               * * * * *

“Evrenin kusursuz işleyişi içerisinde rastlantı diye bir şey söz konusu değildir.”

                                               * * * * *

“Yeri gelmişken bir kez daha altını çizelim; günümüzde gerek Batı’da gerekse ülkemizde çok moda olan fal ve astroloji konuları son üç yüz yıldır dejenere edile edile tamamen özünden saptırılmış, kabuk haline getirilmiş ve ticarete dökülmüştür. Kısacası insanın gelişiminde en ufak bir yarar sağlamamaktadır.”

                    * * * * *

“Eski çağlarda, kâhinlerin yetiştiği özel kehanet merkezleri vardı. Kehanet merkezlerinin yerlerinin, yapılan araştırmalar sonunda son derece ince hesaplarla seçildiği ortaya çıkmıştır.”

                       * * * * *

“Bu kehanetler Mezopotamya dünyanın en zengin tarım bölgesi olduğu zaman kaydedilmişlerdir. Hiç kimsenin akıl ve hayaline buraların bugün böyle tamamen çorak bir çöl haline dönüşebileceği gelmezdi.”

                                               * * * * *

“İstanbul’un fethi ile ilgili olarak büyük İslam sufilerinden Hacı Bayram Veli’nin de bir kehaneti vardır. Sultan II. Murat günün birinde kendisine ‘Şu Konstantiniye’nin fethi şu fakire nasip olacak mı?’ diye sorunca, Hacı Bayram Veli, ‘Hayır, bu fethi ne sen, ne de ben göreceğiz. Şu köse ile şu oğlancağıza nasip olacaktır.’ diye cevap vermiştir. Köse diye tabir ettiği, o esnada orada bulunan müridi Akşemseddin, oğlancağız dediği de henüz çok küçük yaştaki Fatih Sultan Mehmet’tir”

                                               * * * * *

“ ‘Nostradamus’ Latince’de ‘bizde olanı veriyoruz’ anlamına gelmektedir.”

                                               * * * * *

“Cayce, günümüz insanının da tıpkı Atlantis’te olduğu gibi kendi mahvını kendisinin hazırladığını ifade ediyor, ‘İnsanoğlu biraz dokunur, doğa geri kalanını halleder.’ diyordu.”
                                          ▬    ▬      ▬
İlginizi çekebilir:
1.Güç, Özgürlük ve Lütuf - Deepak Chopra

Bu Haftaki Tercihleriniz

BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ (Faruk Nafiz ÇAMLIBEL)

kitap performans ödevi

DEDE KORKUT HİKAYELERİ

ELA GÖZLÜ PARS CELİLE (Osman BALCIGİL)

YALNIZLIK PAYLAŞILIR (Halil CİBRAN)