DÜŞÜNÜN ZENGİNLEŞİN (Napoleon HILL)

Zenginleşmek için gerekli şartlar nelerdir?
Bilgi, çalışma, şans, güç, ün, kararlılık, düşünce...
Napoleon Hill “Düşünün ve Zenginleşin” kitabında bize yaşam hakkında ipuçları veriyor. 
Hem maddi hem manevi anlamda zenginleşmenin yol haritası: İnanç, Arzu, Hayal Gücü, Planlama, Sabır... kitabın bölümlerinden bazıları.
Haritaya bakarak kendi yolunuzu bulmanız için.

“Başarısızlığın en yaygın nedenlerinden birisi, geçici yenilgiler sonucunda vazgeçme alışkanlığıdır. Herkes bazen bu tür hatalar yapabilmektedir.”

                                               * * * * *

Başarı, başarı bilincine sahip olanlara gelir. Başarısızlık, başarısızlık düşüncesine sahip olanları bulur.


                                               * * * * *

“Doğru yönde ne kadar uzun süre çalışırsanız, başarıya o denli yakın olursunuz. Çok sayıda insan, başarı bir adım ötelerindeyken vazgeçer. Böylece başarıyı yakalamayı başkalarına bırakırlar.”

                                               * * * * *

“Edwin C. Barnes, elli yıldan daha uzun bir süre önce New Jersey, East Orange’da yük treninden indiği zaman, görünüşüyle bir serseriyi andırıyordu. Fakat düşünceleri bir kralın düşünceleriydi!”

                                               * * * * *

“Uzun zaman önce, büyük bir savaşçı başarı kazanabilmek için yaşamsal bir karar vermek durumunda kalmıştı. Ordularını sayıca kendisinden fazla olan güçlü düşmanının üzerine göndermek üzereydi. Askerlerini gemilere bindirdi ve düşman ülkesine doğru ilerlediler. Kıyıya ayak basınca askerler indi ve teçhizatlar boşaltıldı. Daha sonra kendilerini taşıyan gemilerin yakılması emrini verdi. İlk çarpışmadan önce de adamlarına dönüp, ‘Gemilerin alevler içinde olduğunu görüyorsunuz. Bu, savaşı kazanmadıkça bu kıyıları canlı terk edemeyeceğimiz anlamına geliyor. Başka seçeneğimiz yok. Kazanacağız ya da yok olacağız!’
Kazandılar.”


                                               * * * * *

“Thomas Edison, elektrikle ışık verecek bir lambanın hayalini kurdu, bu hayalini gerçekleştirmek için eyleme geçti ve on binden fazla başarısız deneyimden sonra, hayalini gerçekliğe dönüştürmüş oldu. Pratik rüyacılar vazgeçmezler!”

                                               * * * * *

“Marconi, havada elle tutulamayan güçleri düzenleyecek bir sistem oluşturmanın hayalini kurdu. Bunun bir hayalden ibaret olmadığının kanıtı, dünyadaki tüm radyo ve televizyon setleridir. Marconi’nin ‘dostları’ teller ya da iletişim için gerekli, başka doğrudan fiziksel araçlar olmadan, hava aracılığıyla ileti gönderebileceğini söylediğinde, onun bir ruh hastanesine yatması gerektiğini düşünmüşlerdi. Bugünün rüyacıları daha şanslıdır.”

                                               * * * * *

“Boş, duygusuz sözcükler bilinçaltı alanını etkilemez. Bilinçaltı zihnine ulaşabilmesi için düşünceler ya da söylenen sözcükler inançla yüklü olmalıdır.”



                                               * * * * *

“Ucuz kitaplar yayınlayan bir yayıncı bir şey keşfetmişti. İnsanların çoğu kitabın içeriğine göre değil, kitabın başlığına göre kitap satın alıyordu. Bunun üzerine, satışı iyi olmayan bir kitabın yalnızca adını değiştirerek bir milyondan fazla satmasını sağlamıştı. Oysa kitabın içindeki hiçbir şey değişmemişti.”

                                               * * * * *

“En iyi araç, onu nasıl kullanacağını bilen insana gereksinim duymaktadır.”

                                               * * * * *

“Hiç kimse başka insanlarla işbirliğine girmeden büyük bir servet kazanmak için yeterli deneyim, eğitim, doğal yetenek ve bilgiye sahip değildir.”

                     * * * * *

“Zaman zaman yenilgiye uğramak, her zaman yenilgiye uğranılacağı anlamına gelmez. Bu, yalnızca planınızın yanlış olduğu anlamına geliyor olabilir. Başka planlar oluşturun ve tekrar deneyin.”

                                               * * * * *

“Daima, yasaları en iyi bilen avukatın değil, davaya en iyi hazırlanan avukatın kazandığını unutmayın.”

                                               * * * * *

“Kolay zenginlikler yoksulluktan daha tehlikelidir.”

                                               * * * * *

“Eğer başkalarının düşüncelerinden etkileniyorsanız, kendinize ait hiçbir isteğe sahip olamazsınız.”

                                               * * * * *

“Yüzeysel bilgilere sahip olan insanların en karakteristik özelliği, çok fazla bilgiye sahip oldukları izlenimi vermeye çalışmalarıdır. Bu tür insanlar genellikle çok konuşurlar, az dinlerler. Eğer hızlı bir şekilde karar verme alışkanlığı kazanmak istiyorsanız, gözlerinizi ve kulaklarınızı açık – ağzınızı kapalı – tutun. Çok fazla konuşan kişi, çok konuşmak dışında fazla bir şey yapmaz. Eğer dinlemekten daha fazla konuşuyorsanız, yararlı bilgi edinme konusunda çok sayıda fırsatı kaçırıyorsunuz demektir.”

                                               * * * * *

“Kısacası Gandhi, iki yüz milyon kişiyi tek bir vücut haline getirme mucizesini gerçekleştirmişti. Eğer bunun bir mucize olduğuna inanmıyorsanız, iki kişiyi belli bir zaman süresi boyunca uyumlu bir işbirliği içinde tutmayı deneyin; ne kadar zor bir işe kalkıştığınızı o zaman göreceksiniz.”

                                               * * * * *

“Pozitif ve negatif duygular zihinde aynı anda yer almazlar. Pratikte biri ya da diğeri baskın olmalıdır.”
                                          ▬    ▬      ▬
İlginizi çekebilir:
1.Dünyanın En Büyük Sırrı - Og Mandino
2.Çekim Yasası - Esther / Jerry Hicks

Bu Haftaki Tercihleriniz

BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ (Faruk Nafiz ÇAMLIBEL)

KAPLUMBAĞA TERBİYECİSİ (Emre CANER)

DEDE KORKUT HİKAYELERİ

ADSIZ ÜLKE (Alain-FOURNİER)

ELA GÖZLÜ PARS CELİLE (Osman BALCIGİL)