yaz aylarında okunacak kitaplar


Ülkemizde “yaz mevsimi” deyince genellikle sıcak hava, tatil, deniz kenarı bazen de yaylalar akla gelir. Sıcak hava ister istemez yaşam tarzını, yapılan işleri etkiler. Ama bu tabii ki kişiden kişiye değişir. Örneğin geçen gün Türkiye’de en çok yaz aylarında kitap okunduğuna dair bir haber gözüme çarptı. Belki güzel bir haber. Hani okuma sayısının artması açısından. Ancak herkes için geçerli mi ona karar veremedim. Örneğin yaz mevsimi benim en az kitap okuduğum zaman dilimidir. Seçtiğim kitaplar da ona keza farklılık gösterir. Bilimsel, felsefi, psikolojik metinler yaz aylarında beni pek cezbetmez örneğin. Genellikle deneme, söyleşi, hikâye daha hoşuma gider. Romanlarda maceranın ön plana çıktığı anlatılar tercihlerim arasında daha çok yer alır. Neyse lafı uzatmayayım. Bugün “yaz aylarında okunacak kitaplar”la sizlerleyim. Seçtiklerim daha önce okumuş olup “kitap pınarım”da yer verdiklerim.
Kitaplarla ilgili bir sıralama yapmadım. Aklıma ilk gelenleri yazıyorum. Belki siz de birini okumak istersiniz. Kitap isimlerine tıklayarak yazılarıma ulaşabilir, fikir edinebilirsiniz.


İlk aklıma gelen Leo Buscaglia’nın “Yaşamak, Sevmek ve Öğrenmek”. Yazar hayata dair düşüncelerine, anılarına ve hikâyelere yer vermiş kitabında.
Yaz sıcaklarında keyifli bir yolculuk kitabı okumak isterim diyenler için Azra Erhat’ın “Mavi Yolculuk” kitabını önerebilirim.
Farklı bir ülkede macera dolu bir hikâyeye dâhil olmak isteyenlere “Marakeş’inMasalcısı”,
Yaz ayları bile olsa edebiyat keyfimden vazgeçemem diyenlere “Hayvan Çiftliği” ya da “Yeşil Mürekkep”,
Tercihim yeni çıkan kitaplardan yana diyenler için “Zamansız”,
Hayata dair, söyleşi tarzında bir kitap okumak isteyenler için de “Kelebeğin HayatSırları”.

Hepinize keyifli okumalar.

Bu Haftaki Tercihleriniz

BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ (Faruk Nafiz ÇAMLIBEL)

KAPLUMBAĞA TERBİYECİSİ (Emre CANER)

YEŞİL MÜREKKEP (Osman BALCIGİL)

SANATIN GEREKLİLİĞİ (Ernst FISCHER)

DEDE KORKUT HİKAYELERİ