yuko shimizu

Merhaba Sevgili Kitap Dostları,
Uzun zamandır kitaplarla ilgili resimler, illüstrasyonlar yapan sanatçılara yer vermemişim bloğumda. Bugün de kitap tanıtımı yerine ressam tanıtımı yapacağım uzun bir aradan sonra.



Bloğumda daha önce yer verdiğim sanatçılara bakmak isterseniz:
Bugünkü sanatçımız diğerlerinden biraz farklı. Bunu çizimlerinden de rahatlıkla anlayabiliyoruz zaten. Diğerleri daha bir klasik. Ancak Yuko Shimizu'nun çizimleri başka, daha bir hareketli sanki. Kendisi genellikle reklam panoları (Pepsi, Apple, Microsoft, Nike…) hazırlıyor ve son on beş yıldır bu tip çizimlerle uğraşıyor. Bunun yanı sıra bazı dergi ve kitap kapaklarındaki çalışmada da Shimizu imzası var.

Japon yazısının kıvraklığı sanatçının eserlerine de yansımış sanki.




Yuko Shimizu aslında Reklam ve Pazarlama Eğitimi almış. Ancak aldığı eğitim ve Tokyo’daki işi onu pek de mutlu etmeyince biriktirdiği paralarla 1999’da New York’a taşınmış. Burada illüstrasyon üzerine eğitim alan Shimizu çeşitli çalışmalar ve eğitimlere imza atmaya başlamış.
Halen Manhattan’daki stüdyosunda çalışan sanatçı yaşadığı yerin dışında, dünyanın çeşitli ülkelerinde dersler vererek çalışmalarına devam etmekte.

Bu Haftaki Tercihleriniz

alice harikalar diyarında

okumak yetenek işidir

KAPLUMBAĞA TERBİYECİSİ (Emre CANER)

BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ (Faruk Nafiz ÇAMLIBEL)

kitap performans ödevi