İMKANSIZ AŞK YOKTUR KARARSIZ ÂŞIK VARDIR

Bir kitap: İmkansız Aşk Yoktur Kararsız Âşık Vardır
İki yazar: Ece Özbaş Korkmaz, Sertaç Şenbahçe

“Bu kitap, iki kadının aynı konulara kendi bakış açılarıyla bakıp farklı öykülerle değerlendirmelerini anlatıyor. Düşünebiliyor musunuz, bir konu, iki kadın… Bir kadının görüşü bile önemliyken, iki kadının görüşü bulunmayacak bir nimet. Kitabı okuduğunuzda, aynı olaylarda kadınların neden farklı tepkiler gösterdiğini anlayacaksınız. Bu kitap kadınları anlamanızda yardımcı olacak mı bilmem, çünkü bunun imkânsız (bakın imkânsız olan şeyler de varmış) olduğunu düşünenlerdenim. Anlayamasanız bile hayatınızı kolaylaştıracağından eminim. Her zaman derim ki; bir kadında edindiğiniz deneyimler, diğer bir kadında asla işe yaramayabilir… Buyurun kanıtı bu kitapta… Keyifli okumalar… (Mehmet Coşkundeniz / Önsöz)”


                                               * * * * *

“Yaşamak istenilen her şey, herkes için aynı şeyi ifade etmeyebilir. Tatlı bir bakış, bir gülümseme bizim için dünyalara bedel iken karşı tarafa acaba ne ifade etmektedir? Kendimiz dışındaki hiçbir insana herhangi bir misyon yüklememeliyiz. (sertaç / Rastlantıların Aşka Daveti)”


                                               * * * * *

“Karşındakine bir misyon yüklemeye çalışma. Bütün roller sende. Aslolanın sen olduğunu unutmazsan ne yaparsan yap, hayatın keyfini çıkarırsın, acının bile keyfi bambaşkadır. Hüzün dalgası seni sardığında, bir şarkıdan onun gözlerini hatırladığında kanında dolaşan acıya aldırma. Gülümse aşk duyguna, iyi ki âşıksın yahu. Kim olduğunun ne önemi var âşığının, sen sensin ya. Değme keyfine aşkın… (ece / Rastlantıların Aşka Daveti)”

                                               * * * * *

“Özgürleştiğinde hayat asilleşecek, varoluşunun bir anlamı olacak çünkü sen sahiden görüneceksin. Görünmez olma lütfen, kopyalama da başka hayatları. Öyle bir insan ol ki cinsiyetin sonradan koştursun arkandan. (ece / Aşk Nedir?)”

                                               * * * * *

“Anahtarı kapıyı açmak için uzatırken yaptığı evliliğin en doğru insanla olduğunu tekrar hissetti. Huzur, güven, mutluluk hepsi bir parçaydı bu ilişkide. Belki çok güzel değildi, belki de fark edilmeyecek kadar sıradan bir kadındı, ama onun kadınıydı. Onu anlayan kadındı. Ve her şeyden öte, mükemmel olması gerekmiyordu. Onu mutlu etmesi yetiyordu. (sertaç / İnanıyorum Öyleyse Aşığım)”


                                               * * * * *

“Kendini kandırmaya gerek yok ki. Sana yanlış olan, başkasının doğrusu olabilir. Bırak o bulsun kendi doğrusunu. Benim diyerek sahiplenmenin sana bir faydası yok. (ece / İnanıyorum Öyleyse Aşığım)”

                                               * * * * *

“Kendi kurgularımızı yaşamayı bırakıp beraber yaşamayı öğrenmektir başarı. (sertaç / İmkânsız Aşklar Durağı)”

                                               * * * * *

“Dünyada olmaması gereken biri bile olsa aşk kural tanımaz. Ve asla kolay kolay yakayı bırakmaz. (sertaç / Aşk Yolu)”

                                               * * * * *

“İnsanız hata yaparız, sonra gerçekten pişman olabiliriz, ama sürekli aynı hatayı yapıp sonra zırıl zırıl karşındakine niye yalvarırsın ki… Belli ki âdetin olmuş durum. (ece / Gözyaşının Gücü)”

                                               * * * * *

“Erkekler sever ilk başlarda kadınların sorunlarını kucaklamayı. İlişki devam edince yavaşça sıkılmaya başlar. İlk başlarda sakince omzunu uzatırken kadına ağlarken, daha sonra sakince kaçacak yer arar. Başlarda şövalye ruhludur erkekler, kadınlar külkedisi. (sertaç / Gözyaşının Gücü)”

                                               * * * * *

“Niçin böyle bir hikâye yazdım? Sahiden içinde aşka dair tek kelime yok. Sebep açık değil mi aşkta ya da ilişkide üstünlük mücadelesi olamaz. Üstünlük mücadelesine girmişseniz aşkı çoktan öldürmüşsünüz demektir. Gerisi bir düellodur. Anlı şanlı bir düello da değildir, bayağı egonun saf halini yansıtan bir mücadeledir artık. Bu tür mücadeleler ancak iş hayatında verilir. Doğru bir mücadeledir o, haklarını savunmaktır. Ama aşk bir anlamda sevgiliden gelene boyun eğiş değil midir? Her iki taraf da birbirini üzmemek için çabalamaz mı… (ece / Güç Bende Artık)”

                                               * * * * *

“Güzellik birçok şeyle birleşir, iyilik, samimiyet vs. bir bütün olur, güç öfkeyle birleşir şiddet olur, şefkatle birleşir koruyucu olur. (sertaç / Mezarlıklar Vazgeçilmezlerle Doludur)”

                                               * * * * *

“Aşktır asıl olan vazgeçilmez, siz değil. (sertaç / Mezarlıklar Vazgeçilmezlerle Doludur)”

                    * * * * *


“Unutmayın her olay sizin baktığınız yerden doğru görünmek zorunda değil. Bir bakış açısı bir olayı değerlendirmeye yetmez çoğu zaman. Öfkenizin geçmesini bekleyin, karşınızdakini önyargısız dinleyin. Belki de hiç düşünmediğiniz gibidir durum. (ece / Güven Sorunu)”

                                               * * * * *

“Dürüst insanın çevresi güzellikle donanmıştır. Kendinden emin olur dürüst olan, diktir ve bu sebeple de her zorlukla başa çıkabilir. Özünüze dönün çocukların doğasında yalan yoktur, oldukları gibidirler saf ve temiz. Akıllarında ne varsa söylerler çekinmezler, bildikleri tek şey saf gerçekliktir. İlişkinizi saf ve temiz tutmak istiyorsan dürüst ve net ol. Kendini büyük bir şey gibi göstermeye kalkışma zira kısa zamanda neysen o olarak görüneceksin. (ece / İnandırıcı Olun)”

                                               * * * * *

“İlişkilerin başında romantizm doruklardadır. Olup olacağı budur. Başlarda mum ışıkları, parklarda el ele gezintiler, özel sürprizler… Ardından inişe başlayan aşk romantizmi unutur. Sonra alışkanlıklar başlar, sahiplenmeler. Arkanızda birinin durduğunu bilmek gibi bir duygudur bu. Varlığını hissetmekle mutlu olunur. Başlardaki heyecan ne olmuştur acaba? Ben zaten öyle biri değildim ama seni mutlu etmek için yaptım sözleri sarf edilir. Şimdi mutlu etmek neden yormuştur? (sertaç / Romantizmden Beklentiler)”

                                               * * * * *

“Kendi alanınızı korumalısınız, kendi alanımız bize özeldir. Dostluklarımız özel, sevgilimiz özel. Her biri birbirinden ayrı zamanlarda keyiflidir. Bırakın başkalarının beğenmesini, siz kendi beğenilerinizle yaşayın. Çok iç içe girmiş ilişkiler yara alır, zamanla yorulur. Her şeyi dozunda, tadında ve yeterince yaşamak gerekir. Birbirine karıştırmadan, hepsine zaman ayırarak. (sertaç / Kaleyi İçten Fethetmek)”


                                               * * * * *

“Offf aslında kendimi kötü hissediyorum, harika bir ilişki, herkesin özeneceği bir hayat, yakında evleneceğim, ama bugün fark ettim. Bana ait hiçbir şey kalmamış. Hep ikimiz için iyi olacağına inandığımız değişiklikleri kabullenip bizden bir parçaymış gibi yaşamaya başlamışız. Tanrım, ne yapıyorum bilmiyorum. (sertaç / Gitti Gidiyor Sayfalarında Özgürlük)”

                                               * * * * *

“Özgürlüğünüzü kaybetmemek için en baştan olduğunuz gibi olun ki, beraberliğiniz olan kişi için kabullenmek ve yaşamak kolay olsun. Siz de pişmanlıklar yaşamayın. (sertaç / Gitti Gidiyor Sayfalarında Özgürlük)”

                                               * * * * *

“İnsanlar bir ilişkiyi yürütürken son derece özgür de olabilirler. Karşımızdaki insanla birlikte sınırlar çizilirse kısıtlanmak diye bir dert kalmaz. Öncelikle kendinizi ne şekilde esir gibi hissedeceğinizle ilgili belirlemeler yapın, sonra da karşınızdaki kişiye samimi bir şekilde aktarın. Eğer ilişkiniz doğru ise zaten samimiyetinizi anlayacak ve size saygı duyduğundan sınırlarınızı ihlal etmeye kalkışmayacaktır. Ne istediğinizi bilirseniz, kendinize dürüst olur, duygularınızı tahlil ederseniz beraberce halledemeyeceğiniz sorun kalmayacaktır kısa sürede. (ece / Gitti Gidiyor Sayfalarında Özgürlük)”

                                               * * * * *

“Doğru insan ise yolunuza çıkabilecek her türlü zorluğa birbirinize destek olarak katlanabilirsiniz. Doğru insan ise yokuşları el ele çıkabilirsiniz. Doğru insan ise uçurumda sizi terk edip gitmeyecektir. Doğru insan ise size bakıp evlilikte sizi de görecektir. Doğru insan ise… Şansınız varsa size kendi gibi davranmıştır ve siz ne ile evlendiğinizi biliyorsunuzdur. Şansınız yoksa kandırılmış da olabilirsiniz, çünkü az sonra size çizilen tablonun gerçek renkleri bir bir ortaya çıkacaktır. (ece / Her Şey Yepyeni)”
                                          ▬    ▬      ▬
İlginizi çekebilir:
1.Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun - Hatice Meryem
2.Beş Sevgi Dili - Gary Chapman
3.İki Boy Ufak Pabuç - Leyla Navaro

Bu Haftaki Tercihleriniz

BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ (Faruk Nafiz ÇAMLIBEL)

kitap performans ödevi

ELA GÖZLÜ PARS CELİLE (Osman BALCIGİL)

GÖR BENİ (Azra KOHEN)

İTİRAFLAR (Jean-Jacques ROUSSEAU)