kasım 2016 haber bülteni

Türkiye’nin ve dünyanın yoğun gündeminden biraz uzaklaşmak, edebiyat ve kitaplar hakkındaki haberlere göz atmak istiyorsanız işte “kasım haber bülteni”. Yine dopdolu, güzellik, iyi niyet ve başarı dolu. Ödüller, yarışmalar, haberler.











NAİM TİRALİ ÖYKÜ ÖDÜLÜ:

Gazeteci ve yazar Naim Tirali adına her yıl verilen öykü ödülü için bu yılki seçici kurul üyelerinin isimleri; Doğan Hızlan, Semih Gümüş, Yekta Kopan, Nursel Duruel ve Dr.Emine Tirali. Son başvuru tarihi ise 31 Aralık 2016. 

ATTİLA İLHAN ROMAN VE ŞİİR ÖDÜLLERİ:

“Ulusal kültür bileşimini gerçekleştirme” misyonuna layık olacak eserlerin desteklenmesi amacıyla Attila İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen edebiyat ödülleri sahiplerini buldu. Roman ödülü Ali Gür’ün “Tavanarası” adlı yapıtına, Vakıf Özel Ödülü ise Işıl Kocaoğlan’ın  Bir Sabah Uyandığımda Yoktum” adlı romanına verilirken, şiir ödülü de “Gelecek Günlerin Şarabı” adlı yapıtıyla Tuğrul Tanyol’a, Vakıf Özel Teşvik Ödülü de  “Gamdan Kale” adlı şiir kitabıyla Onur Şahin’e verildi.


ZEYNEP CEMALİ ÖYKÜ YARIŞMASI ÖDÜLLERİ:

Çocuk edebiyatının usta isimlerinde Zeynep Cemali’nin anısını yaşatmak amacıyla 2011’den beri düzenlenen Zeynep Cemali Öykü Yarışması 6. yılını tamamladı. Bu yıl “adalet” konusunun ele alındığı yarışmaya katılan öyküler Nazlı Eray, Cemil Kavukçu, Karin Karakaşlı, Yusuf Çotuksöken ve Müren Beykan’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi. Ödüle değer görülen öyküler Aysu Çam, Eray Çakar, Naz Özdabakoğlu ve Zehra Bayraktar’a ait..












ZEYNEP CEMALİ ÖYKÜ YARIŞMASI:

Zeynep Cemali öykü yarışmasının 2017 teması “dayanışma”. Öykülere kılavuzluk edecek cümle ise Zeynep Cemali’nin Çılgın Babam adlı kitabından: “Dünyanın kaç bucak olduğunu birlikte öğrenmişlerdi.” Ayrıntılı bilgi için: GÜNIŞIĞI KİTAPLIĞI











KİTAP OKUMA ATÖLYESİ:

Görsel ve yazılı materyaller, slayt gösterileri, hediye kitaplar… ; geziler, drama çalışmaları, keyifli saatler… Tüm bunların kitaplarla ne ilgisi var diyorsanız Beylikdüzü Belediyesi’nin Türkolog Ece Ataer yönetiminde ev sahipliği yaptığı okuma çalışmaları size keyifli ve bilgilendirici saatler vaat ediyor. 












KİTAP TAKASI:

Almanya’nın başkenti Berlin’de kitap değiş tokuşu için ağaçlar kullanılıyor. Beş ağaç bu çalışmada kitaplara ev sahipliği yapıyor. Ormancılar, marangozlar ve medya çalışanlarından oluşan 25 kişilik grup, projenin yürütülmesini sağlıyor. Ayrıntılı bilgi: SREDZKİSTRASSE


MEMURLARA OKUMA SAATİ:

Birleşik Arap Emirliklerinde çıkan yeni yasaya göre iş saatlerinde kamu görevlilerinin bir de okuma saati bulunacak. Ayrıca kafeteryalarda okuma materyali bulundurulması zorunlu. Bunun yanı sıra alışveriş merkezlerinde kütüphane şubeleri açılacak ve kitaplar vergiden muaf tutulacak. Daha fazla bilgi için: OKUMA SAATİ
                                          ▬    ▬      ▬

Bu Haftaki Tercihleriniz

BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ (Faruk Nafiz ÇAMLIBEL)

KAPLUMBAĞA TERBİYECİSİ (Emre CANER)

kitap performans ödevi

DEDE KORKUT HİKAYELERİ

ELA GÖZLÜ PARS CELİLE (Osman BALCIGİL)