mayıs 2016 haber bülteni

Şubat, mart, nisan derken neredeyse mayıs ayını tamamlıyoruz. Yine dopdolu bir ay... Etkinliklerin bir kısmı haziran ayına uzanıyor. Bu arada şunu hemen hatırlatayım, aylık haber bültenlerine yaz döneminde ara veriyorum. Bu dönemdeki etkinlikleri twitter ya da pinterest'ten takip edebilirsiniz.
Bakalım yaza hazırlanırken gündemde neler var?











ORHAN KEMAL ROMAN ÖDÜLÜ:

Bu yıl 45.si düzenlenen Orhan Kemal Roman Ödülü’nü kazanan,Dokuzuncu Haşmetadlı romanıyla İbrahim Yıldırım. Yazar, ödülünü 2 Haziran 2016’da Beyazıt’taki Orhan Kemal Kütüphanesi Konferans Salonu’nda 10.30’da yapılacak törende alacak. Ayrıntılı bilgi için: ORHAN KEMAL ROMAN ÖDÜLÜ




ATTİLA İLHAN ŞİİR VE ROMAN ÖDÜLÜ:

Attila İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı, 2015’te yayımlanmış bir şiir kitabıyla bir romana “Attila İlhan Edebiyat Ödülü” verecek. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınlarının desteğiyle düzenlenen yarışma kapsamında ayrıca 30 yaş altı genç ve yaş sınırlaması olmaksızın kadın yazarlara da ilk roman ve ilk şiir kitabı için “Vakıf Özel Teşvik Ödülü” verilecek.
Yarışmaya katılacak şair, yazar ya da yayınevlerinin eserlerini, 15 Haziran’a kadar Attila İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı’na teslim etmeleri gerekiyor. Ayrıntılı bilgi: ATTİLA İLHAN EDEBİYAT ÖDÜLÜ




TUDEM EDEBİYAT ÖDÜLLERİ:

2003 yılından bu yana, çocuk ve gençlik edebiyatına çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen Tudem Edebiyat Ödülleri, bu yıl “Kısa Öykü” dalında verilecek. Yarışmaya 10 – 12 yaş grubuna yönelik, her biri en fazla 750 kelimeden oluşan öykülerle başvurulabilecek. Son başvuru tarihi 29 Temmuz 2016. 












AYIN YAZARI:

Tudem’den kitapseverler için yepyeni bir uygulama: Ayın Yazarı. Her ay farklı bir Tudem yazarının kitapları bir ay boyunca Kadıköy, Cağaloğlu ve Alsancak’taki Tudem Kitapevleri, farklı kampanya noktaları ve Tudem’in internet sitesinde indirimli olarak satılacak. Mayıs ayının yazarı Alman edebiyatının önemli isimlerinden Andreas Steinhöfel. Ayrıntılı bilgi için: TUDEM




KADIKÖY KİTAP GÜNLERİ:

Kadıköy Belediyesi’nin Kadıköy Gönüllüleri ile birlikte düzenlediği “Kitap Günleri”, 1 – 5 Haziran tarihleri arasında Haydarpaşa Gar İstasyonu peronlarında. 8.si düzenlenen kitap günlerinin bu yılki onu konuğu Selim İleri. 











2. ÜSKÜDAR KİTAP FUARI:


Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği “2. Üsküdar Kitap Fuarı” 28 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde. 

                                        ▬    ▬      ▬


Bu Haftaki Tercihleriniz

kitap performans ödevi

BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ (Faruk Nafiz ÇAMLIBEL)

ELA GÖZLÜ PARS CELİLE (Osman BALCIGİL)

İBNİ SİNA