ünlüler de okuyor

Günde 5 Dakika mı?” ve “Ne Okusam?”da kitap okumakta zorlananlara seslenmiştim.

- Günde 5 dakika başlangıç için yeterli
- Kitap seçerken ilgi alan(lar)ınızı belirlemeniz önemli

Bugün de diyorum ki:

- Yalnız değilsiniz

Siz de pek çok ünlünün yaptığı gibi kitap okuyabilirsiniz. Sakın “Hadi canım, bunlar sadece görüntü olsun diye çekilmiş fotoğraflar!”  demeyin. Her ünlü kendisi için gerekli olanları (bir senaryo, bir roman) ya da ilgisini çekenleri okuyor. Demek ki fotoğraflardaki ünlüler kendi ilgi alanlarını doğru tespit etmişler ve bu da onların okumaktan keyif almasını sağlıyor.

İşte ünlü ressam Salvador Dali, kendi hakkında yazılmış bir kitabı okurken.




Özellikle “Rüzgâr Gibi Geçti” filmiyle tanınan eski aktörlerden Clark Gable muhtemelen rolüne hazırlanmaya başlamış ve Margaret Mitchell'ın aynı adı taşıyan kitabını okumakta.




“Son Durak” filminden de tanıdığımız Amerikalı aktris Haley Webb,  ünlü ressam Frida Kahlo hakkında yazılmış kitabı okuyor. Plajda olduğuna bakılırsa “DENİZ, KUM, GÜNEŞ, KİTAP” diyenlerden.



Sadece kitap okumak zorunda da değiliz. Bir uçak yolculuğu sırasında havayollarının hazırlamış olduğu dergilere de göz atabiliriz. Tıpkı Audrey Hepburn’ün yaptığı gibi.



Ressam Bedri Baykam’ın tercihi ise bir edebiyat dergisi.



En sanatsal okuma Sunay Akın’dan. Bir müzenin dinginliği onu heykel sanatından edebiyat sanatına doğru bir yolculuğa çıkarmış.



Ne diyelim? 

HERKESE KEYİFLİ OKUMALAR…


Bu Haftaki Tercihleriniz

BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ (Faruk Nafiz ÇAMLIBEL)

KAPLUMBAĞA TERBİYECİSİ (Emre CANER)

DEDE KORKUT HİKAYELERİ

ADSIZ ÜLKE (Alain-FOURNİER)

ELA GÖZLÜ PARS CELİLE (Osman BALCIGİL)