SIR (Rhonda BYRNE)

Hayatın sırları var mıdır? Bu sırlar kolaylıkla keşfedilebilir mi? Peki sırlar söylenince bunlar artık sır olmaktan çıkmaz mı? Biz bunlara ipucu dersek daha mı doğru olur acaba? 
Rhonda Byrne Sır” adlı kitabında hayata dair ipuçlarına yer vermiş. Biri belki de sizin için.

“Benzer benzeri çeker. Düşünceler, manyetik sinyaller yayarlar ve bu sinyaller ait oldukları düşüncelerin benzerlerini size doğru çekerler.”



                                               * * * * *

“Birçoğumuzun düşünmeye ara verdiği tek zaman dilimi, uykuda olduğu zaman dilimi olmakla birlikte, çekim kuvvetleri uykuya dalmadan önce düşündüklerimiz üzerinde çalışmaya devam ederler. Uyumadan önce iyi şeyler düşünmeye çalışın.”

                                               * * * * *

“Yerçekimi yasası gibi yasaları olan bir evrende yaşıyoruz. Bir binadan düştüğünüzde, iyi ya da kötü bir insan olduğunuzun bir önemi yoktur; kesinlikle zemine çakılırsınız.”

                                               * * * * *

“İyi şeyler düşünürken insanın kendisini kötü hissetmesi imkânsızdır. Bunun aksi, duygularınızın nedeninin düşünceleriniz olduğunu belirten yasaya aykırı düşer. Kendinizi kötü hissediyorsanız, aklınızdan size kendinizi kötü hissettiren düşünceler geçiriyorsunuz demektir.”

             * * * * *

“Evren yaptıkları için çaba harcamaz. Çimler büyümek için çaba sarf etmezler, bu müthiş bir projenin bir parçası olarak kendiliklerinden büyürler.”

                                               * * * * *

“Bir şeyleri kalpten vermek, dolup taşmaktır ve çok güzel bir duygudur. Fedakârlık etmek ise insana kendisini iyi hissettirmez.”

                                               * * * * *

“Hepimiz içimizde kurulu temel bir programla dünyaya geliyoruz. Buna ‘kendi kendini iyileştirme’ deniyor. Yaralandığımızda yaralarımız kendiliğinden kapanıyor. Bakteriyel enfeksiyon geçirdiğimizde bağışıklık sistemimiz bakterilerle mücadele etmek için devreye giriyor ve bizi iyileştiriyor. Bağışıklık sistemi kendi kendisini iyileştirmek için tasarlanmıştır.”

                                               * * * * *

“Neye karşı koyarsan, o ısrarla olmaya devam eder.”

                                               * * * * *

“Rahibe Teresa çok zeki bir insandı: ‘Savaş karşıtı bir toplantıya asla katılmayacağım; beni barışa dair toplandığınızda davet edin.’demişti.

                                               * * * * *

“Dünyayı ya da çevrenizdeki insanları değiştirmek sizin işiniz değil; sizin işiniz evrene ayak uydurmak ve bunu yaşadığınız dünya içinde kutlamak.”



                                               * * * * *

“Çevrenizdeki güzellikleri ve harikalıkları fark ederek, onları kutsayıp değerlerini bilin. Öte yandan, istediğiniz gibi gitmeyen işleri kınayıp onlardan yakınmakla uğraşarak enerji harcamayın.”

                                               * * * * *

“Evrenin sorularınızı tüm hayatınız boyunca yanıtladığı doğru; ama siz cevapları ancak farkında olduğunuz zaman alırsınız.”

                                               * * * * *

“Bu dünyaya bir şeyler, bazı değerler katmak için doğdunuz. Sadece bugün dünden daha iyi olun.”
                                          ▬    ▬      ▬
İlginizi çekebilir:
1.Dinginliğin Gücü - Eckhart Tolle
2.Kuantum Sıçrama - Rıdvan Şanal
3.Çekim Yasası - Esther/Jerry Hicks

Bu Haftaki Tercihleriniz

kitap performans ödevi

BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ (Faruk Nafiz ÇAMLIBEL)

GÖRÜNMEZ KENTLER (Italo CALVİNO)

GÖR BENİ (Azra KOHEN)

KUANTUM BENLİK (Danah ZOHAR)